Koopgids voor muziekhoofdtelefoons – De verschillende hoofdtelefoonstijlen

Koopgids voor muziekhoofdtelefoons – De verschillende hoofdtelefoonstijlen

Overweegt u een muziekhoofdtelefoon aan te schaffen om naar uw muziek te luisteren? Hoe vind je de beste stereohoofdtelefoon die bij je behoeften past?

Op de huidige markt zijn er een groot aantal fabrikanten en modellen van hoofdtelefoons om uit te kiezen. Koptelefoons zijn steeds populairder geworden omdat muziek overal is waar we zijn; het staat op onze telefoons, mp3-spelers en laptops. De nieuwste generaties afgeslankte hoofdtelefoons brengen muziek met hoge resolutie of stereogeluid in huis rechtstreeks naar onze oren, waar we ook zijn.

Er kan al dan niet één stijl zijn die aan al uw behoeften voldoet. Of je nu de voorkeur geeft aan goed passende oordopjes of full-size “blikjes” (stereokoptelefoons) is een kwestie van persoonlijke voorkeur, en er is natuurlijk niets mis met het bezit van meer dan één paar. Hoe u van plan bent uw hoofdtelefoon te gebruiken, zal ook een grote bepalende factor zijn in welke modellen voor u zullen werken.

Met dit gezegd zijnde, is de eerste stap bij het kiezen van een koptelefoon beslissen welke stijl of stijlen voor jou zullen werken.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende stijlen stereohoofdtelefoons:

oordopjes

U bent waarschijnlijk bekend met oordopjes als de koptelefoon die meestal gratis wordt geleverd bij aankoop van een mp3-speler, iPod, iPhone, iTouch, smartphone, enz. Deze kleine koptelefoon zit in de gehoorgang. Oordopjes zijn erg klein, waardoor ze geweldig zijn om mee te reizen, ze bieden een matige tot goede isolatie van externe ruis en zijn redelijk goedkoop. Ze bieden echter meestal niet de hoogste kwaliteit audioweergave, kunnen oncomfortabel zijn bij langdurig gebruik of voor degenen die niet van dingen in hun gehoorgang houden, en ze hebben ook de neiging om uit te vallen tijdens hardlopen of andere fysieke activiteiten.

Sport-koptelefoon of clip-on-koptelefoon

Je herinnert je deze categorie koptelefoons misschien als de gele Koptelefoon.eu die vroeger bij de geel gekleurde Sony Walkman werd geleverd. Tegenwoordig hebben sommige van deze modellen een plastic hoepel die over de bovenkant van het hoofd gaat, rond de achterkant van de nek of op het oor klikt. Dit is het type dat ik persoonlijk graag gebruik tijdens het hardlopen of gewichtheffen in de sportschool. Ze blijven iets beter op je oren zitten dan oordopjes tijdens activiteit, hoeven niet in je gehoorgang te worden gedaan, oververhitten je oren niet, zijn draagbaar en gemakkelijk mee te nemen, en zijn redelijk goedkoop.

Oorkussen-koptelefoons

De kussentjes van deze koptelefoon zitten op je oren in tegenstelling tot in je oren (zoals oordopjes) of omsluiten je oren volledig zoals (grote oortelefoons). Ze zijn over het algemeen redelijk comfortabel, kunnen audioweergave van hoge kwaliteit bieden, oververhitten oren niet zo veel als volledig afgesloten hoofdtelefoons, zijn doorgaans redelijk geprijsd. Ze kunnen echter oncomfortabel worden bij langdurig gebruik omdat ze op de oren drukken omdat ze erop zitten.

Volledig verzegelde hoofdtelefoon

Deze koptelefoons worden ook wel “cans”, stereo koptelefoons, oorschelp koptelefoons en zelfs een paar andere namen genoemd. Kortom, ze sluiten rond het oor af, zodat het volledig omsloten is, wat helpt om geluiden van buitenaf te elimineren en tegelijkertijd een zeer hoogwaardige audio-luisterervaring te produceren. Deze hoofdtelefoon biedt de hoogste kwaliteit audio-luisterervaring met een volledig breed scala aan geluiden en elimineert geluiden van buitenaf. Deze hoofdtelefoons kunnen oren oververhitten en gedurende lange tijd oncomfortabel zijn, ze zijn meestal niet zo draagbaar als de eerste twee stijlen hierboven, en ze kunnen behoorlijk duur zijn, afhankelijk van het model.

Ruisonderdrukkende hoofdtelefoon

Deze hoofdtelefoon helpt bij het elimineren van ruis door het creëren van anti-ruis. Je hebt misschien mensen in het vliegtuig gezien die dit type hoofdtelefoon gebruikten om het jankende geluid van de straalmotoren te elimineren, terwijl ze ook naar muziek luisterden of misschien niet. Deze hoofdtelefoon helpt om omgevingsgeluid te verminderen, stelt u in staat om op lagere volumes naar uw muziek te luisteren en kan een zeer hoge geluidskwaliteit produceren. Sommige gebruikers kunnen last hebben van de druk die wordt gecreëerd om omgevingsgeluid te elimineren (mensen met zeer gevoelige oren), ze kunnen omvangrijk en zwaar zijn, traditioneel batterijen gebruiken voor stroomvoorziening en kunnen de oren oververhitten.

Draadloze hoofdtelefoon

Met technologische vooruitgang worden dit soort hoofdtelefoons steeds populairder op de huidige markt. Ze hebben geen koorden om je aan vast te binden of om je in de war te brengen. Deze hoofdtelefoons kunnen meestal niet de geluidskwaliteit bieden van een bedrade hoofdtelefoon, ze kunnen duur zijn en kunnen ook omvangrijk en zwaar zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.