De gouden regels voor het boeken van live entertainment voor uw evenement

De gouden regels voor het boeken van live entertainment voor uw evenement

Live-entertainment boeken

De gouden regels bij het boeken van live entertainment voor uw evenement

Tips en trucs voor de koper van entertainment

Na de afgelopen zestien jaar als professionele goochelaar en gedachtenlezer te hebben gewerkt, heb ik honderden, zo niet duizenden locaties over de hele wereld gezien. Van Boston, waar ik woon, tot Singapore, waar ik eens per jaar een paar weken werk, en vele steden en landen daartussenin. Een overeenkomst die alle grenzen overschrijdt, is het consequente gebrek aan kennis van de klant bij het boeken van live entertainment. Dit geldt voor die van een rastype. (bijv. goochelaars, jongleurs, clowns, enz.).

Nu kan dit (tot op zekere hoogte) worden vergeven, aangezien de meeste mensen nog nooit live entertainment hebben geboekt en absoluut niets weten over hoe het proces werkt. Deze personen kunnen worden vergeven en vriendelijk worden geïnstrueerd door de uitvoerder over hoe soepel het proces kan en moet zijn. Dat gezegd hebbende, wanneer je als entertainer werkt via een ervaren boeker (bijvoorbeeld iemand die werkt voor een bedrijf dat alle grote en kleine functies plant), is er echt geen excuus voor slechte boekingsprocessen.

Nadat we met verschillende artiestenvrienden uit alle entertainmentgebieden hebben gesproken, hebben we een lijst opgesteld met richtlijnen waarmee elke toekomstige klant op zijn minst bekend moet zijn voordat hij professioneel entertainment inhuurt.

Wanneer live entertainment boeken?

Dus je wilt entertainment huren voor je feest, evenement, afstuderen, jubileum, etc. Hoe het ook zij, je wilt het opfleuren met iets live en leuks! Het eerste dat u moet weten, is dat artiesten van alle soorten, of het nu goochelaars, vuurspuwers of live bands zijn, tijd nodig hebben om hun shows voor te bereiden. De meesten van ons ontwerpen onze optredens speciaal rond uw evenement, en dit kost wat tijd en gaat ten koste van de prijs van het optreden. U moet een artiest minimaal 3-4 weken van tevoren op de hoogte stellen voordat u boekt. Dit is mijn voorgestelde tijdsbestek voor mij, andere artiesten hebben veel eerder bericht nodig, en sommigen kunnen een evenement met slechts een paar dagen van tevoren inplannen. Het hangt af van onze schema’s, huidige boekingen en flexibiliteit en natuurlijk van de artiest zelf (of haarzelf). Onze schema’s zijn heel vreemd en totaal niet-traditioneel – we kunnen optredens hebben op alle uren van de dag, nacht en zelfs tot in de vroege ochtenden. Let op: als je een artiest een dag of twee, of drie, of zelfs vier voor je evenement belt, zullen ze hoogstwaarschijnlijk iets meer in rekening brengen voor de korte termijn. Het kost tijd om uw evenement speciaal te maken, of het nu gaat om het creëren van aangepaste routines zoals ik, het opzetten van een muzieksetlijst of het verkrijgen van vereiste licenties of vergunningen voor gevaarlijkere acts zoals vuurspuwen en sideshow-stunts.

Wat zoek je

Het inhuren van entertainment voor uw evenement kan de beleving van uw gasten echt verbeteren. Of het nu een live band, DJ, karikaturist of goochelaar is, live optredens creëren een werkelijk unieke ervaring die uw gasten zullen delen met hun vrienden en familie wanneer ze vertrekken. U wilt bepalen welk soort entertainment het beste past bij uw specifieke evenement. Bijvoorbeeld: Als u gaat trouwen op een golfresort. Met 200 gasten en een traditionele opstelling (cocktailuurtje, plated diner, speeches, dans, etc.), dan wil je zelf bepalen waar en wanneer entertainment zinvol is. Als je geïnteresseerd bent in magie of gedachten lezen, wat erg populair is op bruiloften, dan kun je het het beste in de cocktailreceptie plaatsen voor wat ‘slenteren’ of ‘rondlopen’ wordt genoemd. Dit is waar de artiest door je cocktailuurtje dwaalt en kleine, close-up effecten en routines uitvoert voor kleine groepen gasten. Dit biedt een persoonlijke ervaring die je soms verliest bij een volledige show. Het doorbreekt ook de incidentele herhaling van dergelijke delen van het evenement. Magie, gedachten lezen of een beetje lichte muziek kunnen echt een verschil maken. Heb een idee van wat je wilt, organiseer je evenement en kijk waar het het meest logisch is. Misschien een volledige comedy-show voor het lezen van gedachten na een driedaagse zakelijke retraite? Of misschien vier je de verjaardag van je kind en wil je wat entertainment om alle kleine gasten bezig te houden? Een goochel- en ballonshow voor kinderen past hier perfect. Kijk in mijn andere artikel over magie en gedachten lezen voor volwassenen versus magie voor kinderen voor meer gedetailleerde informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.