zelfstandig kunstenaar worden         

Resultaten voor zelfstandig kunstenaar worden

zelfstandig
Aan de slag als kunstenaar CultuurOndernemen.
Zelfstandig kunstenaar / creatief. Lid bestuur / raad van toezicht. Mayumi Nakazaki volgde een mentoringtraject. Ik" bleef vaak in mijn comfortzone, John heeft dat opengebroken." Sarah Grothus volgde twee mentoringtrajecten. Werkgelegenheid en duurzame inzetbaarheid. Wat CultuurOndernemen kan doen voor kunstenaars, culturele organisaties en bedrijven.
N-VA: klopjacht op kunstenaars DeWereldMorgen.be.
Je kan dan als overheid wel stellen dat je als kunstenaar maar meer ondernemer moet worden. Maar dan misken je een realiteit dit tevens ook de reden is waarom vorige regeringen een kunstenaarsstatuut in het leven riepen. Laten we die reden voor de huidige de sociale zekerheidsregelgeving voor kunstenaars even in herinnering brengen. Door het atypische of zeg maar grillige en gefragmenteerde arbeidsprofiel van de kunstenaars is een duurzame opbouw van sociale zekerheid erg moeilijk. Zonder sociaal statuut is er sprake van discriminatie ten aanzien van andere beroepsgroepen. Immers, jarenlang was de opbouw van een sociale zekerheid lastig omdat het klassiek criterium om het statuut van zelfstandige of werknemer te onderscheiden de notie gezag is. Dat is moeilijk aantoonbaar bij artistieke prestaties, aangezien je als vrije kunstenaar natuurlijk vrij bent in het creëren. Met als gevolg dat kunstenaars en dan vooral beeldende kunstenaars gedwongen werden te werken onder het zelfstandige statuut. Maar dit statuut veronderstelt voldoende regelmatige inkomsten om zelf in sociale en financiële zekerheid te kunnen voorzien. Met verpaupering tot gevolg. In Nederland zijn de kunstenaars er met hun zzp-statuut nog veel erger aan toe: iedereen zelfstandig, wees creatief, los het zelf maar op?
Toegelaten artistieke activiteiten.
prestaties tegen betaling maar niet als loontrekkende. Voor deze op de controlekaart aangekruiste dagen ontvangt de scheppende kunstenaar geen werkloosheidsvergoeding. Voor uitvoerende kunstenaars: alle prestaties die worden vergoed als uitvoerend kunstenaar moeten worden vermeld op de controlekaart voorstellingen, verplichte betaalde repetities, en leiden tot het verlies van de uitkering voor de overeenkomstige dagen.
Incozina sociaal verzekeringsfonds en ondernemingsloket.
Kim De Clercq. Logopediste Zelfstandig in bijberoep. Graag wou ik zelfstandig worden omdat ik het belangrijk vind om op mijn eigen benen te staan, zelf mijn agenda te bepalen en meer uitdaging te hebben. Het was een logische keuze om me bij Incozina aan te sluiten.
Wanneer kiezen voor onbelast bijverdienen? Netto.
Kinderopvang is een van de activiteiten waarmee u tot 6.000 euro per jaar onbelast kunt bijverdienen. Dingena Mol/Hollandse Hoogte. Vanaf volgend jaar mag iedereen tot 6.000 euro per jaar bijverdienen. Zich inschrijven als zelfstandige in bijberoep is niet langer verplicht.
De Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers.
U kunt het parlement gratis bezoeken van maandag tot zaterdag. Meer weten Toegankelijkheidsplan Wijkplan De boetiek. Zoeken in de databanken. Wetgevend bestand Schriftelijke vragen en antwoorden Mondelinge vragen en interpellaties Analyse van de tussenkomsten Persknipsels Verslagen ter uitvoering van een wet.
Onderwijskiezer.
Net omwille van de verbondenheid met de andere ateliers Vrije Kunsten biedt het atelier Schilderkunst je de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen tot een eigenzinnige, authentieke en onderzoekende kunstenaar. Respect voor de specificiteit van de discipline gaat gepaard met theoretische verdieping, aandacht voor hedendaagse internationale tendensen, discipline-overschrijdende projecten en individuele gesprekken met zowel je collega-studenten als je docenten. Je krijgt zo de mogelijkheid om zelfstandig je eigen praktijk te ontplooien, je eigen positie te bepalen en zelf je tools te kiezen.
Kunstenaars zijn de actiefste ondernemers Wetenschap: Onderzoek.
Jong, actief en zelfstandig. Samenvattend kan worden opgemerkt dat kunstenaars, ondanks het feit dat de inkomsten laag zijn, enthousiast en actief met hun beroep bezig zijn en kennelijk financiële beperkingen op de koop toe nemen. Zo lijkt het romantische idee van de in eenzaamheid werkende, vrijgevochten maar arme kunstenaar maar weer eens bevestigd te worden.
Als kunstenaar zelfstandige worden? Dit verhaal toont je hoe! Xerius.
Search textbox label Search. Als kunstenaar zelfstandige worden? Dit verhaal toont je hoe! Kunst is broodnodig, maar een kunstenaar moet ook zijn brood kunnen verdienen. Met beeldenstormende goesting van je kunst leven, hoeft dat per se via een kunstenaarsstatuut? Of word je beter zelfstandig kunstenaar? Het verhaal van Hilde toont aan dat er heel wat mogelijk is om stap voor stap een inkomen als artiest bijeen te sprokkelen. Hilde volgde de opleiding schilderkunst en fotografie aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Na haar studie besloot ze om haar passie te volgen. Stapsgewijs haar plek in de eregalerij van Belgische kunstenaars veroveren. Start: een sporadische verkoop. Aanvankelijk verkocht Hilde een paar werken in haar vriendenkring. Niet in opdracht dus, waardoor het officieel om occasionele prestaties ging. Die mocht de beginnende kunstenares aangeven als diverse inkomsten. Daarop hoefde ze geen sociale bijdragen te betalen, maar wel 33% belastingen. Omdat het uiteindelijk wel de fiscus is die beoordeelt of het om een occasionele activiteit of een beroepsactiviteit gaat, beperkte Hilde die verkoop tot twee schilderijen.
Kunstenaar met bijbaan NRC.
Het is een verbluffend cijfer in het deze week verschenen Cultuur in Beeld van het ministerie van OCW: tussen 2012 en 2015 is het aantal beeldend kunstenaars met 21 procent afgenomen, van 19.000 tot 15.000. Dat aantal was al, voor de bezuinigingen van het vorige kabinet, teruggelopen met 10 procent. Het lijkt erop dat duizenden geen heil meer zien in een toekomst als kunstenaar.

Contacteer ons