zelfstandig kunstenaar worden         

Resultaten voor zelfstandig kunstenaar worden

Als kunstenaar zelfstandige worden? Dit verhaal toont je hoe! Xerius.
Search textbox label Search. Als kunstenaar zelfstandige worden? Dit verhaal toont je hoe! Kunst is broodnodig, maar een kunstenaar moet ook zijn brood kunnen verdienen. Met beeldenstormende goesting van je kunst leven, hoeft dat per se via een kunstenaarsstatuut? Of word je beter zelfstandig kunstenaar?
klinkerwerken
Kunstenaarskaart Formaat.
Het systeem blijft bestaan, maar er komt iets nieuws bij: de kunstenaarskaart. Nu ja, nieuw Om betaald te kunnen worden via de KVR moet de artiest geregistreerd zijn als kunstenaar. Om dat te kunnen bewijzen, werd in 2003 de kunstenaarskaart in het leven geroepen, maar die kaart werd nooit echt in gebruik genomen.
EPC
Kan een kunstenaar een forfaitaire kostenvergoeding ontvangen? VSDC Veelgestelde vragen.
de kunstenaar moet bij de Commissie Kunstenaars een kunstenaarskaart aanvragen via een aanvraagformulier. De kunstenaarskaart heeft een geldigheidsduur van 5 jaar waarna ze moet vernieuwd worden.; de kunstenaar mag niet met de opdrachtgever verbonden zijn via een arbeidsovereenkomst, aannemingsovereenkomst als zelfstandige of een statutaire aanstelling, tenzij voor een prestatie van een volledig andere aard. Kunstenaars die zonder arbeidsovereenkomst of zonder zelfstandig statuut voor een opdrachtgever artistieke prestaties leveren tegen een loon en ook van de kleine vergoedingsregeling wensen gebruik te maken bij dezelfde of een andere opdrachtgever moeten opletten.
cameo global
Kunstenaars lopen te lang met pijn rond. UZA.
Zo werkt het bewegingslaboratorium van het UZA en UAntwerpen nu al samen met Jan Fabre en zijn performers, om beter te begrijpen hoe hun lichamen worden belast tijdens zijn theatervoorstellingen. De weinige cijfers over kunstenaars en hun beroepsziekten die wel beschikbaar zijn, zijn veelzeggend.
rente op persoonlijke lening
Hoeveel verdient een kunstenaar? Vacature.com.
Vanaf 1997 vestigde hij zich als kunstenaar. Hij schreef ooit een vurig opiniestuk over de erkenning van kunst als economische sector. Kunst schept veel werkgelegenheid en creƫert een serieuze geldstroom, maar toch wordt het niet erkend als economische sector, zoals bijvoorbeeld de landbouw. Er zijn natuurlijk wel subsidies, maar die zijn eenmalig en een vetpot zijn ze al helemaal niet. De politici schijnt de kunstsector te beschouwen als een wereld van maffieuze figuren waar vooral niet moet naar omgekeken worden.
zaak starten in bijberoep
Kunstenaars cultuurvakbond.be.
Hier vind je informatie over de verschillende regelingen die gemakshalve het kunstenaarsstatuut worden genoemd. Maar dat is geen extra of specifiek statuut want in ons land bestaan er maar drie statuten: het werknemersstatuut, het statuut als zelfstandige en het ambtenarenstatuut. Als kunstenaar kan je ervoor kiezen om als zelfstandige of als werknemer aan de slag te gaan.
Onderwijskiezer.
Net omwille van de verbondenheid met de andere ateliers Vrije Kunsten biedt het atelier Schilderkunst je de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen tot een eigenzinnige, authentieke en onderzoekende kunstenaar. Respect voor de specificiteit van de discipline gaat gepaard met theoretische verdieping, aandacht voor hedendaagse internationale tendensen, discipline-overschrijdende projecten en individuele gesprekken met zowel je collega-studenten als je docenten. Je krijgt zo de mogelijkheid om zelfstandig je eigen praktijk te ontplooien, je eigen positie te bepalen en zelf je tools te kiezen.
zelfstandigenaftrek.
Als je als kunstenaar lid bent van een vakbond en je hebt een aantal assistenten in dienst die ook lid zijn van die zelfde vakbond, aan welke kant staat de vakbond dan in geval van een arbeidsconflict? Er zijn twee partijen die belang hebben bij de nieuwe wet; de fiscus en de vakbonden. De een voor het geld, de ander probeert z'n' bestaansrecht zeker te stellen. Misschien zie ik het helemaal verkeerd, ik laat mij graag overtuigen van het tegendeel. Vooralsnog zie ik deze nieuwe wet als een onuitvoerbaar gedrocht, bedacht door mensen die nog nooit zelfstandig hun hoofd boven water hoefden te houden en denken dat je alles kunt oplossen door een handtekening op een papiertje. In ieder geval dank voor de moeite die u heeft genomen mij te antwoorden. Met mooie groet. Kunstenaars en ZZP'ers.' Geachte heer Omtzigt, beste Pieter, beste allen. Enige tijd geleden hebben wij contact gehad over de zzp-ers en dan met name de beeldende kunstenaars. Nagenoeg alle beeldende kunstenaars en ook de kunstenaars die werkzaam zijn in de aanpalende toegepaste kunst zijn allemaal zelfstandigen zonder personeel.
Amplo voor medewerkers in de creatieve sector amplo.
Voor freelancers Amplo voor medewerkers in de creatieve sector. Amplo is een Sociaal Bureau voor Kunstenaars SBK en helpt iedereen die losse opdrachten wil factureren zonder daarvoor zelfstandig te worden. Door onze expertise rond verloning brengen we jouw contracten in orde en zorgen we voor de opvolging van A tot Z. Het maakt niet uit of je een scheppend kunstenaar bent of een ondersteunende functie uitvoert.
Kunstenaarsstatuut Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid.
Aanvraag kunstenaarsvisum doc. Hoewel het niet verplicht is ze aan te vragen, biedt de zelfstandigheidsverklaring de kunstenaar rechtszekerheid met betrekking tot zijn statuut die later niet kan worden betwist behalve indien blijkt dat de informatie die hij aan de Commissie Kunstenaars heeft verstrekt, fout en/of onvolledig is.

Contacteer ons