zelfstandig kunstenaar worden         

Zoeken naar zelfstandig kunstenaar worden

Kunstenaar RSVZ.
Werk je permanent als zelfstandig kunstenaar in Belgiƫ, maar ga je tijdelijk werken in een land van de Europese Unie, de Europese Economische Ruimte of in Zwitserland, dan moet je een A1-formulier hebben. Dit formulier is maximum 24 maanden geldig en verklaart dat je in orde bent met de sociale zekerheid.
zandstralen
als zelfstandige Cultuurloket.
Zelfstandigheidsverklaring aanvragen: stuur je formulier naar de Commissie Kunstenaars. Het inlichtingenformulier kan worden gedownload via de website van het Rijksinstituut van ziekte en invaliditeitsuitkeringen RIZIV. Een zelfstandigsheidsverklaring aanvragen, is niet verplicht. Moet je belastingen en sociale bijdragen betalen? Belastingen: door het kunstenaarsstatuut zijn je inkomsten in principe beroepsinkomsten. Maar omdat de fiscale wetgeving niet gewijzigd is, kun je als kunstenaar nog altijd die inkomsten invullen als diverse inkomsten als het om een occasionele activiteit gaat.
centrale voor kredieten aan particulieren
Als kunstenaar zelfstandige worden? Dit verhaal toont je hoe!
Als kunstenaar zelfstandige worden? Dit verhaal toont je hoe! 12 oktober 2015 door Danny De Pourcq. fa iconbookmark" Starten, fa iconbookmark" Bijberoep, fa iconbookmark" Kunstenaar. fa iconcomment" 0 Reacties. Kunst is broodnodig, maar een kunstenaar moet ook zijn brood kunnen verdienen. Met beeldenstormende goesting van je kunst leven, hoeft dat per se via een kunstenaarsstatuut? Of word je beter zelfstandig kunstenaar?
mazouttank
Kunstenaars cultuurvakbond.be.
Hier vind je informatie over de verschillende regelingen die gemakshalve het kunstenaarsstatuut worden genoemd. Maar dat is geen extra of specifiek statuut want in ons land bestaan er maar drie statuten: het werknemersstatuut, het statuut als zelfstandige en het ambtenarenstatuut. Als kunstenaar kan je ervoor kiezen om als zelfstandige of als werknemer aan de slag te gaan.
lening op afbetaling
Toegelaten artistieke activiteiten SMart.
Voor deze op de controlekaart aangekruiste dagen ontvangt de scheppende kunstenaar geen werkloosheidsvergoeding. Voor uitvoerende kunstenaars: alle prestaties die worden vergoed als uitvoerend kunstenaar moeten worden vermeld op de controlekaart voorstellingen, verplichte betaalde repetities, en leiden tot het verlies van de uitkering voor de overeenkomstige dagen.
wkk
Kunstenaar Starters.
Wat is een kunstenaar? Je kan beschouwd worden als kunstenaar wanneer je artistieke prestaties levert. Als kunstenaar kan je kiezen voor een kunstenaarstatuut of starten als zelfstandige. Niet iedereen kan zomaar starten als zelfstandige, je moet aan een aantal voorwaarden voldoen, namelijk.:
Goede raad om een succesvol kunstenaar te worden VICE.
Dus bij dezen mijn geheime toverformule voor succes in de kunst. Nou moet ik er gelijk bij zeggen dat als je echt een goede kunstenaar wil worden, het belangrijkste van alles is dat je nooit braaf de regels van iemand anders opvolgt.

Contacteer ons