nederlandse kunst         

Op zoek naar nederlandse kunst?

CategorieLijsten: van Nederlandse kunstenaars Wikipedia.
Lijsten van Nederlandse kunstenaars. Artikelen in de categorie Lijsten" van Nederlandse kunstenaars." Deze categorie bevat de volgende 17 paginas, van in totaal 17. Lijst van Nederlandse architecten. Lijst van Nederlandse artiesten. Lijst van Nederlandse beeldend kunstenaars gerekend tot de hedendaagse kunst.
speelautomaat
Het Nederlandse Kunst Boek WBOOKS.
Het Nederlandse Kunst Boek biedt een overzicht van de hoogtepunten van zes eeuwen beeldende kunst in ons land. Werk van ruim 300 Nederlandse schilders, beeldhouwers en fotografen wordt erin afgebeeld en beschreven van Jeroen Bosch tot Karel Appel, van Hendrick de Keyser tot Joep van Lieshout en Rineke Dijkstra.
pos
Nederlandse-Kunst.
Na WO II werd de Nederlandse kunst steeds sterker internationaal gericht. Bekendheid in het buitenland verwierf o.m. de in 1948 opgerichte Cobra groep met Karel Appel als belangrijkste vertegenwoordiger. Veel andere kunstenaars zoals Armando, Carel Visser, Jan Dibbets, Henk Visch, Marlene Dumas of René Daniëls kregen eveneens over de grenzen een belangrijke naam.
Schilderkunst in de Nederlanden Wikipedia.
Zie ook: Lijst van schilders uit de barok en Nederlandse schilderkunst in de Gouden Eeuw. Pieter Paul Rubens bewerken. Pieter Paul Rubens. Maria ten hemelopneming. Antoon van Dyck bewerken. Frans Hals bewerken. René Descartes 1649. Rembrandt van Rijn bewerken. De Samenzwering van Julius Civilis 1661. Jan Steen bewerken. Johannes Vermeer bewerken. Het straatje in Delft ca. Het melkmeisje ca. Het meisje met de parel ca. Negentiende eeuw bewerken. Vincent van Gogh bewerken. Twintigste eeuw bewerken. Piet Mondriaan bewerken. Henk Helmantel 1969. Ans Markus Pierrot. Zie ook bewerken. Lijst van musea voor moderne kunst in Nederland.
Nederlandse kunst 1700-1800 WBOOKS.
Nederlandse kunst 1700-1800 verscheen als derde deel in de serie die de Nederlandse kunst en kunstnijverheid vanaf de late Middeleeuwen tot en met de 19e eeuw belicht. Deze reeks is in samenwerking met het Rijksmuseum samengesteld door gespecialiseerde kunsthistorici. Zie ook de andere drie delen in de reeks: Nederlandse kunst 1400-1600, Nederlandse kunst 1600-1700 en Nederlandse kunst 1800-1900.
bol.com Nederlandse kunst 1800-1900, Gijs van der Ham 9789040086151 Boeken.
In een aantal inleidingen wordt dieper ingegaan op de historische en esthetische ontwikkelingen gedurende deze eeuw en wordt context gegeven aan de objecten die in deze uitgave worden besproken. Nederlandse kunst 1800-1900 verschijnt als laatste deel in een serie van vier boeken die de kunst en kunstnijverheidsproductie in Nederland belicht van de vroege 15de tot de late 19de eeuw.
Nederlandse schilderkunst in de Gouden Eeuw Wikipedia.
Binnen de Nederlandse kunstacademies bleef zijn stijl tot diep in de 19e eeuw de absolute norm. Hals was na zijn overlijden vrijwel vergeten, maar na een enthousiast artikel van de Franse kunstcriticus Théophile Thoré-Bürger uit 1857 kwam daar snel verandering in. Korte tijd later nam een hele schare impressionistisch georiënteerde kunstschilders hem tot voorbeeld, waarmee hij wordt gezien als een groot inspirator van de moderne kunst.
Nederlandse kunst in de wereld Uitgeverij Vantilt.
Ook wordt aandacht besteed aan onder andere de verhouding tussen de private en publieke sector in de verbreiding en waardering van Nederlandse kunst, de rol van het cultuurbeleid en de verwijzing naar typisch Nederlandse eigenschappen in de promotie en de receptie van Nederlandse kunst in de wereld.

Contacteer ons